vineri, 22 iunie 2012

Cornulete vanilie si gem Fara gluten



              Ingrediente :

- 100 gr faina ( Schar Patrisserie )
- 50 gr faina de orez brun ( Diafitt )
- 30 gr amidon de cartofi ( Diafitt )
- 40 gr amidon de porumb ( Diafitt )
- 2 linguri de lapte ( ZuZu , Fulga , etc )
- 130 gr unt ( ZuZu , Albalact , etc )
- 65 gr zahar
- 1 lingura jumate nuca de cocos
- 1 lingura de malai ( Diafitt )
- 1 ou
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- praf de copt ( Diafitt )
-  o jumatate pastaie de vanilie

              Preparare :


  Adaugam intr-un bol faina , amidonul de porumb , amidonul de cartofi ,  zaharul , faina de orez brun , praful de copt , nuca de cocos ,  faina de malai , pastaia de vanilie si amestecam apoi adaugam oul , untul , esenta de vanilie si laptele apoi incepem sa framantam bine si continuam 5 minute  dupa ce terminam dam aluatul la frigider pentru 30 de minute .


 Formam cam 3 - 4 bile ( in functie de cat de groase doriti sa fie cornuletele ) si intindem foaia rotunda apoi taiem cu un cutit in traditionala forma de cornulete , alegeti in functie de gust un gem care sa fie putin mai tare si punem pe fiecare fasie dar atentie sa nu puneti prea mult pentru ca va curge .. Se ruleaza incet si cu multa grija  pentru ca tind sa se lipeasca dar desprinde-ti usor cu un cutit ...
  

      Le dam la cuptor pana se rumenesc apoi le putem pudra cu zahar sau le putem lasa simple .
                  Sunt foarte gustoase si se pot pastra la frigider sau temperatura camerei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu