marți, 25 septembrie 2012

Ciuperci la cuptor cu oua de prepelita



 Ingrediente :

- 14 ciuperci potrivite
- 14 oua de prepelita
- sare
- branza sau cascaval ( Delaco )
- ulei de masline

 Preparare :

Se curata ciupercile si se sareaza , se lasa cam 30 de minute sa patrunda sarea in ele iar apoi punem branza sau cascavalul insa atentie sa nu fie mult pentru ca oul nu va mai incapea si se va sparge..Ungem un vas de yena cu ulei de masline si asezam ciupercile , apoi cu grija spargem cate un ou de prepelita si il punem peste ciuperca , procedam asa la fiecare . Nu are nimic daca galbenusul se imprastie important e sa nu curga foarte mult ou in vasul de yena pentru ca se va arde.. Se dau la cuptor pentru circa 30 de minute dar daca le doriti mai crude 20 de minute sunt suficiente ..
Ouale de prepelita sunt recomandate tuturor persoanelor pentru ca au un continut mult mai ridicat de : fier , calciu , zinc , potasiu , vitamina B1 , vitamina B2 , vitamina A , vitamina D3 , vitamina E etc  sunt foarte sanatoase si recomandate iar pentru cine reuseste sunt recomandate crude ..

 

Un comentariu: