miercuri, 24 octombrie 2012

Paine Glutenix


 Ingrediente : 

- 300 gr faina Glutenix ( Diafitt )
- 300 ml apa calduta
- un plic de drojdie Haas ( Diafitt )
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- un varf de cutit guma de xantan Doves Farm

 Preparare

Intr-un bol adaugam cam 100 gr faina , oul , uleiul , drojdia , sarea si incepem sa adaugam apa treptat... Putem face cu mixerul pana devine aluat gros , iar apoi putem framanta cu mana , faina si apa se adauga treptate si se framanta incontinuu... Lasam aluatul la dospit cam o ora jumate , la loc caldut si invelim cu un prosop de bucatarie bolul .


 Intr-o tava de chec punem un strat subtire de faina de orez , pentru a nu se lipi aluatul . Cu o lingura luam usor si fara sa amestecam aluatul si il punem incet ( daca aluatul nu se amesteca  dupa ce a fost dospit , painea iese mai pufoasa , dar depinde de tipul de faina ) . Dam tava la cuptor pentru circa o ora jumate in functie de cuptor . O puteti incerca cu o scobitoare , exact ca si la prajituri iar cand este coapta o scoateti din tava si o inveliti intr-un prosop . Eventual o puteti bate cu un cutit ca sa scapati de crusta alba , dar este foarte buna si cu , crusta . Este gustoasa si satioasa o recomand cu multa caldura :)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu