duminică, 17 martie 2013

Mini tortulete de biscuiti Fara Gluten


          Ingrediente :

- 180 gr biscuiti simpli ( Barbara )
- 250 gr margarina ( Rama )
- 40 gr cacao neagra ( Dr Oetker , Diafitt )
- 100 gr zahar
- esenta de rom ( Dr Oetker )

  Sirop :
- 100 ml apa
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 40 gr zahar

  Decor :
- nuca de cocos ( Diafitt )
- visine
- ciocolata ( Frankonia , Diafitt )

             Preparare :


 Se freaca margarina 3 minute cu mixerul la viteza mare iar apoi adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura ( optional putem adauga si 2 galbenusuri daca margarina nu s-a facut pufoasa si fina ) apoi adaugam esenta de rom si amestecam bine .


 Pregatim siropul , punem apa la fiert si adaugam zaharul , cand zaharul s-a topit adaugam esenta de rom si lasam la racit . Lasam biscuitii la inmuiat cam 10-15 secunde iar apoi ii scoatem si ii umplem cu crema .


 Deasupra punem putina crema si cate o visina sau cate o cosca de ciocolata sau fasie cum dormi si presaram nuca de cocos . Se lasa cateva ore pentru a se inmuia la temperatura camerei ( daca ii bagam la frigider riscam sa se intareasca  . Au un gust minunat si crema este pufoasa cu o consistenta foarte placuta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu