joi, 18 aprilie 2013

Cosmeticele si produsele pentru ingrijire

Cati dintre noi  se gandesc ca samponul poate contine gluten ? Il folosim atat de des si e un produs cu care suntem atat de familizati incat nici nu ne imaginam ca ar putea contine gluten .. Banalul balsam de buze care il folosim in fiecare zi cu siguranta nu ar contine gluten nu ?! Ei bine ba da  si balsamul de buze si multe alte produse pentru igiena si ingrijire contin gluten . Multi dintre noi nu citim etichetele cosmeticelor pentru ca unora ( si eu am patit ca am cumparat un anumit produs si am aflat cu stupoare ca contine grau ) nici macar nu ne trece prin cap ca ar putea contine gluten , de obicei baza este graul : ulei  de grau , extract de grau , tarate de grau etc . Insa trebuie sa fim din ce in ce mai atenti la etichete pentru ca glutenul se ascunde si in produsul in care ne asteptam cel mai putin ( exceptie sunt produsele cu spicul barat ) .


Sapunul : indiferent ca e lichid sau normal el poate contine germeni de grau sau alte cereale pentru tonifiere si regenerare cateva exempele : Delice , Clavis , Elmiplant , Cameo etc Avon-Care cu ovaz .

Gelul de dus : fie el gel de dus simplu , exfoliat , pentru fermitate sau alte sortimente el poate contine extract din tarate de grau sau alte cereale cateva  exemple : Manufaktura-Mojito , Topfer-Babycare Avon-Care cu ovaz etc .

Crema/Lotiune de corp : de obicei crema sau lotiunea pentru piele uscata contine extracte din grau sau alte cereale dar pe ambalaj uneori specifica doar extractele gen nuca de cocos sau musetel de aceea trebuie citita eticheta cu mare atentie cateva exemple : creme/lotiuni de la Oriflame Nature-Secrets , Topfer Babycare , Ultra-Nutritiva , Beauty-Salon , Avon-Care cu ovaz , Camil .

Samponul : multe contin proteine din ovaz , orz si grau de obicei cele pentru par uscat , mai poate contine si extract de grau , germeni sau chiar tarate cateva exemple : Johnson's Baby , Ziaja , Topfer , Favisan .

Balsamul de par : ca si in cazul samponului , balsamul contine extracte de tarate, germeni sau extract de ulei sau proteine de grau sau alte cereale cateva exemple : Logona , Gerocossen , Matrix Biolage , Farmec Ecolan .

Masca de par : de obicei poate contine ulei de germeni de grau cateva exemple : Organic & Natural , Love 2Mix , etc .

Spuma de ras : poate contine proteine din grau sau ulei din grau exemple : Men's Mild etc .

Crema epilatoare : contine ulei sau extract de grau exemple : Veet etc .

Spuma de par : poate contine PCA hidrolizat proteic de grau dar si ulei sau extract de grau cateva exemple : Sante , Cece Med etc .

Vopsea de par : cu cat o vopsea este mai naturala cu atat e mai mare riscul sa contina proteine din grau sau ovaz , grau , ovaz cateva exemple : Gerocossen-ColorPlus , BiosLine-BioKap , 3Chenes-Color&Soin , Henna Plus - Long Lasting Colour etc.

Rimelul : unele contin proteina din ovaz , amidon de grau , proteina de grau cateva exemple : 100 Percent-Pure , Avon-Supershock etc .

Fardul de ploape : de obicei contine talc dar unele contin amidon de grau singurele despre care am reusit sa aflu sunt cele de la Suncoat dar sunt destul de sigura ca nu e singurul . 

Rujul : unele contin ulei de cocos sau ulei de masline dar unele contin ulei de grau cateva exemple : Rouge Cream etc .

Balsamul de buze : desi de obicei au la baza diferite arome care nu dau de banuit multe dintre ele contin ulei din germeni de grau sau germeni sau alte cereale cateva exemple : Milla , Himalaya , Logona .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu