duminică, 18 august 2013

Biscuiti cu unt de arahide Fara Gluten


              Ingrediente :

- 200 gr faina ( Schar Patisserie , Cereal ) 
- 70 gr unt sau margarina  ( ZuZu , Albalact , Rama etc )
- 100 gr unt de arahide
- 1 ou
- 80 gr zahar
- un varf de cutit praf de copt
- arahide optional

        Preparare :


 Adaugam zaharul , oul , untul sau margarina , untul de arahide si praful de copt si mixam compozitia pana se topeste zaharul , apoi adaugam treptat faina mixand incontinuu ( daca aluatul nu este precum cel din poza si este nevoie mai puteti adauga faina sau unt de arahide )  . Dupa ce terminam de adaugat faina mai mixam un minut scazand de la viteza mare la viteza mica .

   Formam bilute potrivite iar apoi cu o furculita le apasam orizontal si vertical usor si cu atentie sa nu crape prea tare . Apoi le dam la cuptor pana se rumenesc frumos la foc potrivit  . Se pot servi cu un pahar de lapte , sunt foarte buni dupa o zi doua tinuti intr-o punga de hartie . Daca doriti puteti sa faceti dvs untul de arahide pentru mai multa siguranta : 95 gr arahide usor prajite si 2 linguri de ulei se tin in blaend-er pana se fac pasta si se adauga foarte putina sare .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu