duminică, 22 decembrie 2013

Turta dulce Fara Gluten


          Ingrediente :

- 225 gr faina ( Schar , Beiker )
- 100 gr de zahar
- 2 linguri faina de mei
- 2 linguri faina de tapioca
- 1 ou
- 50 gr unt ( ZuZu , Napolact etc )
- 65 ml apa
- praf de copt si bicarbonat ( Dr oetker , Diafitt )
- cuisoare ( Dulce&Picant , Fuchs )
- nucsoara ( Dulce&Picant , Fuchs )
- scortisoara ( Dulce&Picant , Fuchs )
- ghimbir pudra  ( Dulce&Picant )

               Preparare :

 Se caramelizeaza zaharul si se adauga condimentele apoi apa , untul , treptat se adauga faina si praful de copt amestecand incontinuu apoi adaugam oul si untul , adaugam si restul de faina , cea de tapioca si cea de mei . Se framanta bine pana ajunge la textura din imagine ( se amesteca faina pana se raceste apoi se baga mana ) .


  Se formeaza bilute potrivite si se apasa usor pe ele pentru a le turti pana ele se racesc noi facem glazura dintr-un albus , 50 gr de zahar se bat bine si 2 linguri de apa fierbinte , se da fiecare bucata de turta si se lasa la loc uscat si racoros . Pentru a nu se intari se pune intr-o cutie cu inchidere ermetica unde se pun 2 felii de mar intr-un servetel . Sunt gustoase si chiar seamana la gust , condimentele se pun dupa gust , scortisoara cat de multa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu