duminică, 10 februarie 2013

Tort Nutella Fara Gluten


            Ingrediente :

  Blat :
- 3 oua
- 3 linguri de faina ( Beiker )
- 1 lingura tarate de psyllium
- 1 lingura pudra de rascove
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- praf de copt ( Diafitt , Doves Farm )

  Sirop :
-  100 ml apa
-  esenta de rom ( Dr Oetker )
-  1 lingura zahar

  Crema :
- 400 gr nutella ( originala )
- visine din visinata


           Preparare :

  Se bat albusurile spuma tare impreuna cu o lingura jumate de zahar apoi separat se adauga peste galbenusuri , o lingura jumate de zahar si se bat spuma iar apoi adaugam uleiul si mai batem  pana se amesteca uleiul . Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si adaugam  restul de ingrediente : pudra de rascove , taratele de psyllium , praful de copt , esenta de rom si faina  apoi amestecam incet si cu grija  sa nu spargem spuma foarte tare .


               Tapam o forma sau folosim hartie de copt si il dam la cuptor pana devine rosiatic ( compozitia este pentru o forma de 17 x 17 cm puteti dubla sau tripla ingredientele in functie de forma  ).


     Taiem blatul in trei si pregatim siropul : punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba punem zaharul si esenta  de rom apoi lasam la racit .  Insiropam doar pe o parte in functie de gust apoi punem borcanul cu nutella intr-o cratita cu apa fierbinte si il lasam sa se inmoaie crema putin ( nutella se poate inlocui cu crema tartinabila de la Damhert ) . Cu un cutit intindem nutela uniform .

 Impracam tortul in nutella dar avem grija pentru ca nutella tinde sa se inmoaie destul de tare si sa curga .


                     Apoi cat nutella este inca in stare lichida asezam visinele dupa bunul plac .


       Pentru un aspect mai sofisticat putem pune ciocolata ( Diafitt ) taiata marunt atat alba cat si neagra .


                                     Lasam tortul cateva ore la rece pentru a se intari nutella .

 

2 comentarii:

  1. e Nutela din supermarket, nu are gluten?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei de la Ferrero sustin ca Nutella nu contine gluten , dar in e-mailul primit de la ei specifica citirea etichetelor ( pentru a vedea daca nu cumva contin urme de gluten ) pentru ca produsele lor sunt procesate in fabrici in care unde sunt procesate si produse care contin gluten , DAR IN TIMPUL CONTROALELOR DESFASURATE CU REGULARITATE NU AU FOST DESCOPERITE URME DE FAINA DE GRAU SAU GLUTEN .

    RăspundețiȘtergere