sâmbătă, 23 martie 2013

Albinita - Foi cu miere Fara Gluten


            Ingrediente :

   Foi :
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 3 linguri miere
- 3 linguri lapte ( ZuZu , Fulga )
- 50 gr unt sau margarina ( Albalact , Rama etc )
- 450 gr faina ( Beiker sau Schar  )
- 1 lingurita bicarbonat  ( Diafitt )

  Crema :
- 1 unt ( Albalact )
- 200 gr zahar
- cana lapte ( ZuZu )
- gris de orez cat cuprinde ( Diafitt )
- gem de prune
- glazura de ciocolata sau zahar pudra

          Preparare :

  Intr-o cratita adaugam laptele , untul sau margarina , mierea , zaharul si oul si le fierbem pe baie de abur pana se formeaza o crema amestecand incontinuu iar apoi luam cratita de pe baia de abur si adaugam faina si bicarbonatul , framantam bine iar apoi impartim aluatul in 4 si intindem foile pe dosul tavei insa atentie sa nu apasati prea tare sa nu se rupa . Preincalzim cuptorul si le tinem in cuptor in functie de 15 min in functie de cuptor ( trebuie sa fie putin rosiatice insa nu la fel de rosiatice ca si cele din faina de grau ) .


  Punem laptele la fiert impreuna cu jumatate din zahar , iar apoi adaugam gris de orez cat cuprinde ( trebuie sa aiba consistenta unei budinci dupa ce s-a fiert lasam la racit insa amestecam din cand in cand pentru a nu se forma crusta . Pana se raceste grisul batem untul cu zaharul ramas , il batem cam 5 minute la viteza mare apoi adaugam untul treptat in grisul de orez preparat . Impartim crema in doua si umplem prima foaie apoi punem inca o foaie si umplem cu gem de prune ( stratul il punem dupa cat dorim sa fie de acrisoara prajitura ) , punem inca o foaie si crema ramas iar apoi ultima foaie peste care punem glazura de ciocolata sau zahar pudra . Prajitura se pastreaza la rece cam o zi , pana se inmoaie foile pentru a putea fi taiate . Este incredibil de gustoasa :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu