vineri, 20 decembrie 2013

Biscuiti cremosi cu cafea Fara Gluten


         Ingrediente :
 - 200 gr unt (ZuZu , Napolact etc )
 - 100 gr zahar
 - 40 gr cacao ( Dr oetker )
- 320 gr faina ( Beiker )
- praf de cops
- 2 plicuri de ness

           Preparare :

 Se pune untul si zaharul intr-un bol si se mixeaza pana se topeste zaharul , apoi se adauga ciocolata topita pe baie de abur si ness-ul inmuiat in 3 linguri de apa apoi se adauga treptat faina ( daca il puteti mixa il mixati in jur de 2 minute sau il framantati 5 - 10 minute manual ) . Apoi se formeaza in bucati putin ovale si se apasa cu palma pentru a le turti putin , apoi cu un cutit le taiem pe se face o linie in mijloc insa atentie sa nu ii rupeti .


 Biscuiti merg cu orice fel de faina dar cu Beiker devin cremosi si se topesc in gura .

2 comentarii:

  1. Minunate retete:) Imi plac si acesti biscuiti cremosi dar pentru ca nu am finante sa cumpar faina Beiker vroiam sa te intreb daca pot folosi faina normala cu gluten la aceasta reteta. Este mult mai sanatoasa cea fara gluten din pacate sunt mai scumpe. Merci mult ca ne impartasesti si noua din experienta si munca ta. Este minunat! Pupici
    Mona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna din pacate nu vor iesi cremosi , fiecare tip de faina ii fac sa fie intr-un fel iar cu faina normala cu gluten chiar nu stiu cum se compoarta puteti incerca pe o cantitate mica . Da este destul de scumpa atat faina Beiker cat si restul fainiilor fara gluten dar avand in vedere ca nu e o fita suntem nevoiti cei cu probleme totusi sa le consumam .. Multumesc pentru apreciere :D

      Ștergere