vineri, 3 ianuarie 2014

Prajitura Fanta Fara Gluten


            Ingrediente :
  Blat:
- 7 oua
- 6 linguri de faina ( Beiker , Schar Mix dolci ) 
- 6 linguri de zahar
- 100 ml ulei
- 2 linguri de cacao ( Dr Oetker )
- praf de copt

 Crema ( optional )  :
- 500 gr branza de vaci ( Napolact etc )
- 200 gr unt ( Napolact etc )
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

 Glazura :
- 900 ml Fanta de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie ( Diafitt , Dr Oetker )
- 6 linguri de zahar
- frisca optional ( ZuZu )

         Preparare :

 Se bat albusurile spuma tare si se adauga 3 linguri de zahar apoi se se bat galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga uleiul exact ca la maioneza apoi adaugam faina , cacaoa si praful de copt apoi treptat se adauga albusurile amestecand cu grija sa nu se lase prea tare . Se tine la cuptor circa 25 de minute dar indicat este sa verificati cu scobitoarea . In cazul meu nu am facut crema de branza ci am inlocuit cu frica peste glazura care am pus-o direct pe blat insa reteta originala se prepara cu crema : untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema pufoasa apoi se adauga branza si esenta de vanilie  apoi se freaca bine si se intinde peste blat . Inmuiem budincile ( budinca se poate inlocui cu 80 gr de amidon si putina esenta de vanilie ) in 100 ml de fanta si zaharul apoi amestecam pana zaharul se topeste si gogolasele dispar , punem restul de fanta la foc mic iar cand incepe sa fiarba se adauga budinca si se fierbe exact ca si o budinca normala . Se intinde glazura peste crema de branza si se lasa la racit cateva ore la loc racoros .


2 comentarii:

  1. Stiti cumva daca malaiul grisat contine gluten? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal nu contine gluten pentru ca este din porumb dar daca in acea fabrica se face si faina de grau atunci se poate contamina cu gluten .

      Ștergere